måndag 28 juli 2014

Inköp & försäljningar: sammanfattning april - juli

Trots att jag inte tillfört något nytt kapital under de här tre månaderna har det ändå blivit några transaktioner.

Till att börja med sålde jag mitt lilla innehav i Kinder Morgan (KMI). Det blev en liten vinst och för pengarna ökade jag mitt innehav i Eagle Energy Trust (EGL.UN) med 145 aktier till kursen 6,64 CAD. Jag har nu totalt 270 st aktier i EGL.UN, vilket ger en total utdelning om ca 1 500 kr per år efter 15% källskatt har dragits.

Jag har även, till slut, tagit mitt förnuft till fånga och sålt av mitt innehav i Western Asset Mortgage Capital Corp (WMC). Tack vare utdelningarna undvek jag konstigt nog att gå minus. För pengarna från försäljningen samt nytt kapital plockade jag idag in ett nytt bolag i portföljen: FS Investment Corp (FSIC). Likt t.ex. Prospect Capital är det en s.k. BDC.

Det blev 195 aktier till kursen $10,60, vilket innebär en total utdelning om ca 1 000 kr per år efter 15% källskatt har dragits. FSIC delar ut på månadsbasis.

Sidorna för portföljen samt veckoutdelningarna kommer uppdateras under eftermiddagen.

4 kommentarer:

 1. Tänkte ta en position i FSIC nästa månad. Verkar vara en av de bättre BDCerna, är det några fler du kollat på som var alternativ till FSIC?
  Lite synd bara att jag missar extra utdelningen på fredag. Du verkar också ha missat den? 0.1 USD nu på fredag och 0.1 USD mer under 2014.

  SvaraRadera
 2. FSIC var den enda BDC'n jag tittade på för det här köpet - övriga aktier jag tittade på var två REITs: National Retail Properties (NNN) och Inland Real Estate (IRC).

  Enligt Dividend.com är det den 29:e juli som gäller som ex-datum för extrautdelningen den 15:e augusti. I så fall är det idag som är sista dagen för köp. Återstår att se, antar jag, om det som står på sajten stämmer eller ej. Du gjorde mig lite orolig nu, med ditt inlägg =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, kollade på fel kolumn. Får ursäkta xD
   Kollade här: http://www.nasdaq.com/symbol/fsic/dividend-history

   Menade mer att du missat att räkna in extra utdelningen i extra årlig utdelning som du får till portföljen. Men det kanske var medvetet då den inte är "konstant" likt ordinarie utdelning.

   Radera
  2. Ja precis, jag ser 'special dividends' mer som en trevlig bonus och genom att inte räkna in dem i den rullande utdelningsprognosen slipper jag dessutom bli besviken om en special dividend jag kanske hoppats på uteblir :-)

   Radera