onsdag 12 november 2014

American Realty (ARCP) på offensiven - stämmer RCS Capital


American Realty Capital Properties (ARCP) har som bekant haft ett par tunga veckor sedan bokföringstrasslet blev känt, med en aktiekurs i fritt fall, FBI-utredning med mera. Det ledde även till att RCS Capital (RCAP) abrupt valde att avbryta köpet av Cole Capital, något som inte uppskattades av ARCP och nu står det alltså klart att ARCP stämmer RCAP.

Från pressreleasen:

"We continue to believe that RCS's attempt to terminate the Purchase Agreement constitutes a breach of the Purchase Agreement.  Under the circumstances, the independent members of the ARCP Board of Directors and ARCP had no choice but to file this litigation in order to preserve and protect the interests of ARCP's shareholders under the Purchase Agreement."

Det prekära i den här situationen är att ARCP och RCAP är ganska tätt sammanflätade. Nicholas Schorsch, tidigare VD för ARCP, är styrelseordförande för båda bolagen och det var även under hans tid som VD som Cole Capital kom att köpas upp av ARCP. Lägg till det att Schorsch äger 29% av aktierna i RCAP samt att bolagen delar samma adress i New York. Vad jag sett online är jag inte den enda som tycker hela situationen är lite... bisarr.

Ska bli intressant att se hur Mr. Market reagerar idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar