fredag 25 maj 2018

Sålde en gammal trotjänare

En starkare dollar i kombination med en kurs som sakta återhämtat sig gjorde att jag sålde trotjänaren Whitestone REIT (WSR) igår. Utöver de drygt 4 300 kr jag cashat in i utdelningar (efter dragen källskatt) gjorde jag en vinst på runt femhundringen, vilket känns helt okej.

Jag sålde dels för att det just nu är sisådär med täckning för utdelningen samt för att ledningen inte ger ett jätteseriöst intryck, med allt högre ersättningar och bonusar. Fastighetsbeståndet består dessutom av en stor del restaurangbyggnader och köpcentrum, vilket är en något riskabel marknad just nu.


Sålt 220 st Whitestone REIT (WSR)

För pengarna köpte jag det kanadensiska investmentbolaget Decisive Dividend Corp (DE). I dagsläget äger de Blaze King som tillverkar braskaminer samt Unicast som tillverkar slitdelar för byggbranschen samt cement-, gruv- och kolindustrin. För några veckor sedan tillkännagavs det att de siktar på att förvärva två ytterligare bolag, 
Slimline Manufacturing Ltd. som är verksamt inom jordbruksindustrin samt Hawk Machine Works Ltd. som är specialiserade på CNC bearbetning och tillverkning.

Köpt 900 st Decisive Dividend Corp (DE)


Utdelningsmässigt ligger båda bolagen på strax över 9% direktavkastning, så det blir ingen märkbar skillnad där. Första utdelningen från DE bör komma redan i juni. Ex-datumet är 31 maj, så mitt köp borde hunnit registrerats innan dess.

I fortsättningen ska jag vänta lite med månadsrapporten, för man vet uppenbarligen aldrig vad som händer...

2 kommentarer:

 1. Hej

  Har nyligen börjat min resa på en utdelningsportfölj och läser runt på lite olika bloggar för att få tips och ideer från andra som ligger långt före mig på resan. (DE) verkar nästan för bra för att vara sant. En månadsutdelare som delar ut nästan 10% i månaden. Kan det stämma eller har jag läst fel? Det vore ju kanon att få tillbaka satsat kapital så snabbt och kunna investera mera. Tänkte börja med en liten mindre siffra om 200 stycken men tvekar lite då det verkar lite för bra. Tankar på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Istället för att försöka sammanfatta det själv hänvisar jag till de utmärkta inlägg Gustav gjort om DE:

   http://gustavsaktieblogg.blogspot.com/search/label/Decisive Dividend

   Tack för din kommentar!

   Mvh

   Radera