onsdag 12 juni 2019

Förändrat sparfokus

Jag tyckte länge att jag hade en plan för framtiden, en plan som innebar att spara så mycket som möjligt för att kunna gå i pension så tidigt som möjligt. Men planer förändras.

Från att ha varit inställd på att bo kvar i den lägenhet jag bor just nu resten av livet är jag numera mera inställd på att i framtiden flytta till villa tillsammans med min bättre hälft. Vi har hängt ihop ett antal år nu och konstaterade nyligen att det inte vore så dumt att bli sambos - inte minst vad gäller den ekonomiska biten. Vi har "fönstershoppat" en del och konstaterat att det med jämna mellanrum kommer upp intressanta objekt som ligger några mil utanför stan till bra priser, så att hitta något vi skulle trivas i verkar inte bli något problem.

Nu är det dock inget som sker i närtid. Hon har barn hemma varannan vecka, så något husköp en bit ut på landet får vänta till dess de har lämnat boet. Detta kan ske om tre år - eller tio år. Time will tell.

Oavsett när det blir har jag då alltså en lägenhet som förr eller senare ska säljas, vilket innebär att jag behöver fixa till den en smula. Badrummet behöver till exempel renoveras. Hoppades på stamrenovering för några år sedan men det blev "relining" istället (vilket jag tyckte var dumt, men men - det var inte jag som bestämde). Så det blir till att fixa badrummet på egen hand, vilket inte lär bli särskilt billigt. Därav ett förändrat sparfokus.

Jag kommer fortfarande skicka in sparande på börsen, men framöver blir det i en separat portfölj enkom avsedd för då till exempel badrumsrenoveringen. Jag tänker mig en relativt "trygg", diversifierad portfölj med fokus på svenska storföretag med några stabila preffar som grädde på moset så pengarna har en möjlighet att växa lite samtidigt som jag sparar. Visst, det blir en riskfaktor att ta med i beräkningen men det känns ändå värt det - att lägga pengarna på ett räntekonto känns inte lockande alls. Jag har också vissa funderingar på att avsätta en del av sparandet till extra avbetalningar på bolånet: ju mindre lån som återstår när det är dags att sälja lägenheten, desto mer pengar blir det över till husköpet och allt som hör till.

Så ligger det alltså till. Det innebär också att det inte kommer bli så mycket fokus på min utdelningsportfölj framöver. Den kommer få ticka vidare på egen hand. Kanske att jag gör någon form av årssammanfattning i december sen. Det kan dessutom eventuellt bli några sporadiska inlägg om utgifter relaterade till lägenheten och annat som dyker upp. Vi får se.

Avslutningsvis vill jag också önska ni tappra själar som fortfarande snubblar in här med jämna mellanrum en riktigt fin sommar!

5 kommentarer:

 1. Ha en härlig sommar du med! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och finansfeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!

  Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån!

  Med vänliga hälsningar
  Teamet bakom Bloggfeed

  SvaraRadera
 3. Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde tillbaka kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

  SvaraRadera
 4. Lycka till med husköpet, låter som en bra investering, och en livskvalitetshöjare särskilt i en framtid med eventuella barn

  SvaraRadera
 5. Hej! 

  Vi vill tipsa om vår tjänst Blogghubb, där vi hjälper bloggare att synas. I vårt bloggflöde sammanställer vi nya blogginlägg från massvis av olika bloggare (med en kort inledning + en länk till bloggaren). Tjänsten är helt gratis, och kommer alltid att vara det.

  Om du vill att din blogg ska synas i flödet kan du följa instruktionerna här (väldigt enkel process): https://blogghubb.se/ansok 

  Med vänliga hälsningar
  Grundarna av Blogghubb

  SvaraRadera