torsdag 3 oktober 2013

Lugn månad... eller?

Vid första anblick kändes det som oktober skulle bli en ganska lugn månad, om man bortser från utdelningarna. Men vid närmare eftertanke finns det dock lite att se fram emot trots allt:

- Bland förhoppningsaktierna kommer nog Starbreeze skvalpa vidare omkring 0,53-0,55 tills vi börjar närma oss delårsrapporten 21 november (som å andra sidan kommer bli högintressant) men ShaMaran kan dock piggna till om bygget av den pipeline som dras till Turkiet äntligen slutförs. Besked om att det fjärde borrhålet i Atrush-fältet, AT4, påbörjats skulle förmodligen också få aktien att stiga (om än återigen på förhoppningar). På det stora hela är dock ShaMaran i dagsläget en aktie för byrålådan - någon större rusning lär inte ske förrän det börjar närma sig produktionsstart om minst ett år.

- Ett par rapporter är på gång: 15 oktober kommer kvartalsrapport från Coca-Cola och 25 oktober släpper Kværner sin delårsrapport.

I övrigt siktade jag på att köpa en post i Prospect Capital Corp (PSEC) den här månaden men har nu istället valt att vänta in samtliga utdelningar innan jag slår till, så först i början av november lär det bli ett köp. Om det fortfarande är aktuellt med köp av PSEC får vi se då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar