tisdag 18 november 2014

Inköp: American Realty (ARCP)


Så, det blev ett månadens köp trots allt och dessutom lite tidigare än normalt. Jag aviserade som bekant tidigare att det kanske inte skulle bli något köp överhuvudtaget i slutet av november, men i samband med dippen för ARCP kände jag att jag inte kunde låta bli. Då jag även får en känsla av att kursen så sakteliga kommer börja återhämta sig framöver (en känsla som givetvis inte bygger på några som helst fakta) ville jag inte heller vänta för länge. Så jag 'lånade' lite likvid från ett buffertkonto - och räknar alltså kallt med att inget oförutsett kommer ske närmaste tiden fram till lön - för att kunna genomföra köpet så fort utdelningarna från ARCP och FSIC kommit in på kontot, vilket de då gjorde idag.

Det blev 115 aktier till kursen 8,69 USD, vilket innebär en utdelningsökning om ca 700 kr per år efter 15% källskatt har dragits.

Jag är nu nöjd med det antalet aktier jag har i ARCP, så om det inte blir aktuellt att fylla på i NCC - vilket absolut inte är någon omöjlighet om kursen ligger runt mitt nuvarande GAV - lär ett nytt bolag få göra entré i portföljen vid nästa köp.

Portföljsidan kommer uppdateras senare under dagen.

6 kommentarer:

 1. Över 9 dollar idag! Jag försökte mig på Klövern pref teckningen men fick bara 50 st :( Psec utdelning kommer på måndag eller tisdag =)/mvh Henke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det börjar se lite, lite ljusare ut :-) Vad jag hoppas på är att det inom en inte alltför avlägsen framtid tillkännages att Nicholas Schorsch lämnar uppdraget som styrelseordförande i ARCP och inte längre sitter på dubbla stolar. Det skulle nog få Mr. Market att se lite positivare på bolaget.

   Surt att du inte fick fler i Klövern. Var lite intresserad jag men valde istället att satsa vidare på ARCP.

   Tack för att du tittade in!

   Radera
 2. Har du fått någon PSEC-utdelning än? Mitt konto lyser tomt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte än. Jag förmodar att den är på gång (hade nog märkts online om utdelningen ställts in, om man säger så), men att det blivit en smärre försening för oss utländska aktieägare.

   Radera
  2. Så, äntligen kom utdelningen :O)

   Radera
  3. Ja det tog sin lilla tid men till slut så dök den upp :-)

   Radera