måndag 8 maj 2017

CCP & SBRA går samman

Under gårdagen tillkännagavs det att Care Capital Properties (CCP) och Sabra Health Care REIT (SBRA) går samman för att skapa en "premium hälsovårds-REIT". För varje aktie i CCP kommer man få 1.123 aktie i SBRA, vilket för min del skulle innebära 67 st (avrundat nedåt).

Om SBRA ligger kvar på nuvarande utdelningsnivå skulle det i mitt fall innebära en minskning med ca 200 kr per år i utdelningar, totalt sett, eftersom CCP i dagsläget har högre direktavkastning. Samtidigt så har SBRA höjt sin utdelning sex år i rad
 till skillnad från CCP som inte höjt en enda gång, så det jämnar förhoppningsvis ut sig i längden förutsatt att de fortsätter höja sin utdelning från år till år. Är väl dessutom inte otänkbart att det blir någon form av extrautdelning.

Enligt pressreleasen kommer fusionen innebära en ökad diversifiering, kostnadsbesparingar på omkring 20% samt flera andra fördelar. Jag tycker det känns positivt och kommer låta processen ha sin gång.

Källa: pressrelease.

1 kommentar:

  1. CCP är ju ett relativt nytt bolag så att de aldrig höjt kan du inte klandra dom för. Det sammanslagna bolaget borde bli mer kreditvärdigt och för Sabra så minskar beroendet av Genesis Health Care. Samtidigt som CCP-ägare får man ju Sabras skit med en hyresgäst som är stämd. Lägre utdelning borde det bli också. Hm.

    SvaraRadera