onsdag 27 september 2017

Ett förhoppningsbolag mindre

Förhoppningsbolag är som bekant precis vad det låter som och ibland infrias ens förväntningar medan det andra gånger inte går riktigt som man tänkt sig.

Jag klev in i ShaMaran för flera år sedan. Tyckte bolaget verkade lovande och det stod ganska tidigt klart att de satt på en ganska rejäl skvätt av det svarta guldet. Gällde bara att få upp oljan och sälja den, inga problem - var bara en tidsfråga innan ShaMaran blev nästa Africa Oil, ett annat Lundin-bolag som gjorde en riktigt fin resa på börsen. The hype was real.

För ShaMaran tog dock historien en annan vändning, med förseningar, totalhavererat oljepris, IS-hot, tjafs mellan KRG och Bagdad, nyemissioner (som ett resultat av förseningarna) med mera. Borde såklart ha sålt för längesen, speciellt när jag insåg att first oil var inprisat och att aktien är en favorit bland traders som gör vad de kan för att påverka kursen med mer eller mindre suspekta medel.

Men men, sent skall syndaren vakna och i förra veckan sålde jag till slut av rubbet. Har varit dålig på att uppdatera portföljsidan, men då jag snittat ner mig på senare tid blev det bara några tusenlappar i förlust. Att jag till slut gav upp hade mycket att göra med den kurdiska folkomröstningen och osäkerheten den för med sig. Visst, det kanske löser sig men jag känner att jag gör bäst i att hålla mig borta. Skönt dessutom att ha klippt sista bandet till just oljebranschen.

Ett förhoppningsbolag mindre i portföljen alltså. Jag har kvar Crowdsoft (som jag fortfarande tror på), men det får räcka så.

I övrigt har det varit lite dåligt med aktivitet här på bloggen på sistone. Beror nog delvis på att jag en period tappade suget en aning efter portföljstöket på grund av inglasningen, som i sin tur ledde till att utdelningsflödet fick sig en törn samt att mina mål för 2017 sköts i sank. Visst, inglasningen blev kanonbra och är en investering för framtiden men det gör inte tappet mindre kännbart. Det är dock bara att blicka framåt, mot 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar