måndag 2 oktober 2017

Snålutmaning oktober


Blev inspirerad av Krösus Sork som sparkade igång en snålutmaning häromdagen och tänkte jag skulle göra detsamma. Min ser dock lite annorlunda ut och går ut på att jag har en matbudget på 50 kr per dag under oktober månad. Normalt sett hade det gett 1 550 kr för hela månaden (31 x 50 kr), men eftersom jag ska resa bort under fyra dagar räknar vi på 27 dagar vilket gör att det istället landar på 1 350 kr.

Lite regler/förutsättningar:
- Dagsbudget på 50 kr för mat (vilket inkluderar frukost, lunch på jobbet, middag hemma samt allt annat jag eventuellt sätter i mig); 1 350 kr för hela oktober månad.
- Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att laga mat på egen hand och är inte särskilt bra på det. Den här utmaningen kanske kan ändra på det, speciellt om jag hittar några rätter som går att ordna relativt smärtfritt till en billig penning.
- Min dagsbudget gäller fortfarande för min egen del de tillfällen jag umgås med min särbo. Brukar ofta bli plocksallad från Willy's, hämtmat från ChopChop med mera för att spara tid. Helt okej mat, speciellt salladen, men inte särskilt kompatibel med en dagsbudget på 50 kr. Får se hur det går där.

Jag har aldrig bemödat mig att ha stenkoll på mina matkostnader och vet inte på förhand hur lätt eller svårt det här kommer bli. Varje söndag kommer jag sammanfatta hur jag ligger till.

2 kommentarer:

 1. Fegt att inte gå hela vägen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, mja, måste ju äta något också - både frysen och skafferiet är ganska tomma.

   Kommer dock bli ändring på det, nu när jag börjat lusläsa reklambladen från de närliggande butikerna och hittat diverse intressanta erbjudanden :)

   Radera