torsdag 5 april 2018

Skatteåterbäring, fängelseköp

Jag gjorde inga avdrag i årets deklaration och fick därmed skatteåterbäringen redan idag. Skickade raskt över pengarna till min KF hos Nordea och plockade in en ny REIT till portföljen.

Köpt 40 st The Geo Group, Inc. (GEO)

Det är en REIT som specialiserar sig på att driva fängelser, med anläggningar i USA, Storbritannien, Australien och Sydafrika. Bolaget startade 1984 och har idag över 18 000 anställda världen över. På senare tid har kursen pressats ner ganska rejält, inte minst på grund av den politiska risken, men jag tycker de är värda en chansning.

Direktavkastningen ligger på drygt 9% och betalas ut kvartalsvis. Köpet innebär att mina årliga utdelningar ökar med ca 540 kr (efter dragen källskatt).

I övrigt har det trillat in lite utdelningar till mitt ISK hos Avanza. Har även där plockat in ett nytt bolag till portföljen.


Köpt 15 st Bergman & Beving B (BERG B)

Är fortfarande oklart vad utdelningen kommer landa på efter bolagsdelningen men jag hoppas på åtminstone 2-3% direktavkastning. Oavsett vilket blir det en förstärkning av utdelningarna i augusti som hör till en av mina svagaste utdelningsmånader. Avser utöka innehavet framöver om inte kursen sticker iväg för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar