Utdelning varje vecka

Att få till ett stabilt utdelningsflöde - eller en 'bombmatta' med utdelningar som det också så populärt kallas - har funnits i tankarna nästan från start när jag började intressera mig för utdelningsaktier. Att få utdelningar varje månad är numera ganska enkelt - men går det att till och med få till utdelning varje vecka? Första gången jag nämnde det här på bloggen var i inlägget "Utdelning varje vecka?". Mycket har hänt sedan dess, men mitt intresse för utdelningsflödet har inte minskat - snarare tvärtom.

Hur utdelningen från ett bolag jag är intresserad av landar är inte ett primärt kriterium, men skulle valet stå mellan två bolag kan det ändå vara det som fäller avgörandet.


Tidigare delade jag upp kalendern i "veckoblock", men jag har valt att förenkla det samt sammanställa allt i ett kalkylblad istället. Tycker det blir lättare att få en ordentlig överblick på det viset. Kalkylbladet kan beskådas via följande länk:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jE3IskvqqcI2BSnm1oPMfJ6F7wjvuZO9tJX7kHpPSM0/edit?usp=sharing

De markerade utdelningarna är baserade på senast kända utdelningsdatumet. Vad gäller utländska innehav är det angivna datumet baserat på den officiella utbetalningsdagen plus två dagar, som är den tid det (oftast) tar för Avanza att bokföra utländska utdelningar på kontot.

Kommentar 2016-08-12: Med senaste köpet, av SBRA, har jag äntligen börjat fylla i det stora glapp på tre veckor mellan månad 2 och 3 i varje kvartal. Samma glapp återstår även mellan april och maj samt mellan juli och augusti. Får se vad jag kan göra för att åtgärda det.

9 kommentarer:

 1. Intressant tanke! Jag har som mål att erhålla utdelningar varje månad. Det har jag redan uppnått. Lyckas du med det så får du veckopeng livet ut ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se hur det ser ut om några år :)

   Radera
 2. Köper du på dig lite av Realty Income, så får du en utdelning varje månad i block 3 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte otänkbart att jag kliver in i Realty Income igen, om den dippar ned mot $36-$37.

   Känns dock nästan lite som 'fusk' att täcka de olika blocken med månadsutdelare ;) Finns ju en del att välja på. Förutom O skulle t.ex. ARCP eller MAIN täcka block 3, medan BFK eller FSC skulle kunna täcka upp block 1. Kanadensiska EGL.UN skulle sen kunna fungera som gardering för block 4 i de månader PSEC snubblar in på block 3.

   Det går dock inte att täcka block 2 med någon månadsutdelare, åtminstone inte vad jag kunnat hitta. Så där skulle jag ha något att bita i.

   Radera
  2. Nej iof, det är ju lite "fusk" kanske :)

   Kan också tänka på allt möjligt när man får tid över att filosofera. Intressant ide :)

   Radera
 3. Kul projekt. Det är jätteroligt att få utdelningar så självklart skall du satsa vidare på att få varje vecka =)
  Jag är nog där och nosar med min portfölj men jag har fyra stycken månadsutdelare å andra sidan.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de uppmuntrande orden! Ja det känns som det endast är en tidsfråga innan jag är där. Om det blir genom en månadsutdelare eller genom kvartalsutdelare återstår att se, men jag lutar åt det förstnämnda :-)

   Radera
 4. Riktigt kul koncept! Det är ju förjäkla gött när utdelningar trillar in inte minst som motivationshöjare så bara av den anledningen vore det ju toppen att få dom så ofta som möjligt:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, ja det är lite så jag tänker också :)

   Radera