fredag 21 februari 2014

Inköp: Target (TGT)

Likviden från försäljningen av Realty Income Corp (O) har jag använt till att plocka in Target (TGT) i portföljen. Det är ett företag jag haft på min önskelista från start, så att nu kunna plocka in det till hyfsat pris efter senaste tidens svårigheter med dataintrång osv känns bra.

Köpte 65 aktier till kursen $56,74, vilket innebär en total utdelning på strax över 600kr om året efter 15% källskatt har dragits.

Dagens förändring av portföljen innebär att mina utdelningar minskar, men jag har ändå goda förhoppningar om att nå mitt mål om totalt 9 000kr i utdelningar för året.


Mitt andra mål, att bredda portföljen med minst två bolag innan årsskiftet, står dock och stampar på samma ställe. Nästa vecka kan det dock bli ändring på det...

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Då blev det ett köp i Target! :) Välkommen in i klubben. Du kom in på en bra nivå. Hoppas det blir ett bra långsiktigt köp!

  MVH
  Utdelningsdagboken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gokväll!

   Tackar, ja nu var det äntligen dags :) Target är definitivt tänkt som ett långsiktigt inslag i portföljen, speciellt med tanke på deras fina utdelningshistorik.

   Tack för att du tittade in!

   Radera