tisdag 16 augusti 2016

Inköp: Flowers Foods Inc (FLO)


Flowers Foods Inc (FLO) grundades år 1919 av bröderna William och Joseph Flowers i Thomasville, Georgia. Med åren har bolaget vuxit till att bli ett av de största bagerierna i USA, med över 10 000 anställda.

Aktiekursen har tagit mycket stryk på senare tid och den dippade lite extra när det häromveckan blev känt att 190 av de 5 100 distributörerna FLO använder sig utav stämmer bolaget. Detta för att bolaget väljer att kalla dem för "independent contractors", snarare än anställda, något de bakom stämningen hoppas kunna ändra på. Som grädde på moset har dessutom amerikanska justitiedepartementet, DoJ, tillkännagivit att de skall utreda FLO för precis det stämningen berör.

Det ovan är såklart inte direkt positivt, men vad kan vara "worst case scenario"? Att de åker på böter och tvingas ändra sitt distributionsnät? Låter ganska överkomligt.

På nuvarande nivå ligger direktavkastningen på ca 4,1% och de har höjt utdelningen 10 år på raken, med ett snitt på 10% de senaste tre åren.

Köpt: 75 st FLO.

För att finansiera köpet valde jag att utnyttja superlånet hos Avanza, med kredit motsvarande det jag kommer skicka över från lönen om några veckor. Beroende på att det tog lite tid att få allt klart med ansökan missade jag uppgången på över 2% igår, men det motsvarade å andra sidan bara ca 200 kr så det kan jag leva med.

Sidorna för portföljen samt utdelningsschemat har uppdaterats.

2 kommentarer:

 1. Spännande! Har faktiskt aldrig hört talas om bolaget tidigare. Det blir att ta sig en titt:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något jag tycker är spännande med nordamerikanska börsmarknaden, att det finns så enormt många intressanta bolag vi knappt hört talas om här i Sverige :)

   Håll utkik under morgondagen - jag filar på ett inlägg om ett annat intressant bolag som till för bara någon vecka sedan var helt okänt för min del.

   Radera