onsdag 24 augusti 2016

Inköp: Tele2 B (TEL2 B)

Lönen kom några dagar tidigt den här månaden och jag har givetvis redan fört över en slant till Avanza. Färre väntande räkningar i kombination med semesterersättning och annat gjorde att jag kunde föra över lite mer än vanligt, så jag bestämde mig för att, trots allt, göra ett aktieköp med en del av pengarna (varav resten används till att minska den utnyttjade krediten).

Köpt: 100 st Tele2 B (TEL2 B).

Det blev Tele 2 dels för att kursen tagit en del stryk under 2016 samt att jag redan nu börjat titta på tänkbara köp inför Svenska Utdelningsvåren 2017. Det är ingen hemlighet att jag förut inte så sugen på "tråkiga" svenska bolag som delar ut en gång om året, men sedan jag fick till en bra grund med kvartals- och månadsutdelare har det blivit allt attraktivare med svenska bolags årsvisa utdelningar för att boosta enskilda månader. Det här köpet innebär preliminärt att utdelningarna för maj månad 2017 passerar 2 000 kr.

Berörda bloggsidor har uppdaterats.


4 kommentarer:

 1. Kan inte bestämma mig för om jag tror på Tele2 långsiktigt eller inte...

  Vad tror du?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är ju inte jag någon fena på djupsinniga analyser direkt och förmodligen den sista man ska ta råd ifrån, men jag tror nog Tele2 kommer gå helt okej framöver. Om köpet av TDC Sverige ger förväntad effekt visar sig, men jag gillar att Tele2 breddar sig - satsningen på IoT (Internet of Things) t ex kommer förhoppningsvis visa sig vara ett bra drag, speciellt då bland annat industrin tittar mer och mer på just IoT (åtminstone om man ska tro branschtidningarna vi har här på kontoret).

   Oavsett vilket så är mitt köp långsiktigt, så om kursen går sidledes eller uppåt spelar inte så stor roll för min del :)

   Radera
 2. Nyemission i Tele2 framgent. Övriga bolag som tagit in pengar av "rätt" anledning i år har gått bra efteråt. Kan vara hyfsat läge. En del insiderköp också nyligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall erkännas att jag hade glömt bort nyemissionen - får skylla på, ehm, "jetlag" efter att ha varit i Holland ett par dagar med jobbet. Men det är som du säger, att det är av "rätt" anledning så det är inget jag kommer fundera särskilt mycket över. Kanske t om hoppar på ett eventuellt erbjudande om vi småägare också får vara med.

   Som jag skrev i kommentaren ovan är det tänkt som ett långsiktigt (20+ år) köp, så jag tycker det känns som en okej nivå att komma in på. Å andra sidan har jag haft fel förut, så vi får se hur det utvecklar sig.

   Radera