måndag 5 september 2016

Inköp: Clas Ohlson B (CLAS B)

Efter alla räkningar betalats och övriga kommande utgifter räknats in kunde jag konstatera att jag hade utrymme att skicka över ett par tusenlappar till in på Avanza-kontot. Sagt och gjort. Valde sedan att ta en liten position i Clas Ohlson.

Köpt: 20 st Clas Ohlson B (CLAS B)

Marknaden straffade aktien i samband med årsrapporten som kom i juni eftersom resultatet var svagare än förväntat. Kursen har varit nedtryckt sedan dess och nästa rapport släpps om några dagar, så vi får väl se vad som händer.

Förutom att jag tycker kursen ligger på en lagom nivå var en annan anledning till att det blev just Clas Ohlson att de har sin utdelning i slutet av den här månaden. På nuvarande nivå ligger den på strax över 4% och ex-datumet är 12 september.

8 kommentarer:

 1. Ett bolag som tuffar på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar onekligen så - rapporten var visserligen lite svagare än väntat men etableringen i Tyskland verkar ha gått ganska bra :)

   Radera
 2. Intressant, jag valde tvärtom att kliva av Clas Ohlson. Var kanske delvis mina akter du köpte. Har haft dem ett tag och drygt 10 % upp fick vara nog. Satsar på något roligare istället. Får se om du eller jag gjorde rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till vinsten, drygt 10% är ändå drygt 10%. Ska väl inte sticka under stolen med att en av de främsta anledningarna till att jag plockade in Clas Ohlson var att de har sin utdelning i september. Så det rör sig inte om någon "value play" för min del, utan jag är nöjd så länge bolaget knallar på (vilket jag tror det kommer göra) närmaste 15-20 åren och fortsätter dela ut. Skulle dock vilja fylla på med lite fler, men det blir när det blir.

   Radera
 3. Jag känner att det var rätt läge. Hade ärligt talat tröttnat lite på dem med. De delade väl ut 5 kr? Och nu har de tappat lite till 135 kr. Kanske dags att köpa in sig igen?

  Psykologin hos många aktiesparare är ju att kursen kommer återgå till det den varit vilket talar för köp på 135...

  SvaraRadera
 4. Jag känner att det var rätt läge. Hade ärligt talat tröttnat lite på dem med. De delade väl ut 5 kr? Och nu har de tappat lite till 135 kr. Kanske dags att köpa in sig igen?

  Psykologin hos många aktiesparare är ju att kursen kommer återgå till det den varit vilket talar för köp på 135...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, 5,75 kr för att vara exakt. Blir det något över efter nästa köp i samband med löning funderar jag på att sätta slatten i Clas Ohlson. Får se hur jag gör, i och med dippen i Nordamerika har det dykt upp flera intressanta köplägen.

   Radera
 5. ÄR DU BEHOVET KRISTISK LÅNGT LÅN IGÅNG ELLER ÄR DU BEHOV LÅN ATT STARTA HAR EN SÄKERHET @ 2% RENTER FÖR FÖRETAG OCH PRIVAT
  SYFTEN? OM SÅ ÄR FALLET:
  Fyll och returnera
  Namn: ===
  Belopp som behövs: ===
  Varaktighet: ==
  land ==
  Syfte: ===
  Mobiltelefonnummer: ===
  Identifikationskort: ===
  Kontakta oss för mer information christloanfunds@gmail.com

  SvaraRadera