måndag 27 juni 2016

Brexit, Avanza och Aktieköp klev in på en bar...

Brexit är här, undergången är nära! Ja så lät det nästan i fredags och även om jag personligen gärna ser att Storbritannien stannar så tror jag EU överlever även om britterna kastar in handduken - vilket inte är ett faktum förrän de skickat in brevet där de åberopar artikel 50. I och med hur många som tydligen ångrar sig (hur hade det varit om de läst på om vad omröstningen innebar innan de lade sin röst?), höjda röster inom både Nordirland och framförallt Skottland att de ska rösta om att bryta sig loss med mera får jag dock känslan av att sista ordet inte är sagt än...

Nåväl, min mer egoistiska sida ser Brexit som köpläge och börsen föll som väntat direkt vid öppning. Dessvärre hängde inte Avanzas hemsida med, utan laggade markant - i de fall den laddade överhuvudtaget. Dåligt. Till slut kunde jag dock komma in så jag kunde flytta runt likvider och göra månadens köp:Nordea (NDA SEK) hade tagit rätt mycket stryk redan innan Brexit var ett faktum och den sjönk ytterligare vid öppning idag. Kunde till slut köpa 140 st aktier á 68,90 kr. Skulle inte förvåna mig om den sjunker lite till, men nu har jag åtminstone kommit in på en, i mitt tycke, bra nivå.

Portföljsidan har uppdaterats och köpet innebär att mina utdelningar för mars nu preliminärt täcker min månadsavgift för bostadsrätten jag bor i. Känns bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar