onsdag 31 oktober 2018

Månadsrapport oktober/2018

Vintertid, kyla, mörker och snö har förpestat tillvaron senaste tiden och det är dags att summera oktober månad. Sparandet låg på en helt okej nivå. Hade dock varit ännu bättre om det inte varit för elräkning på typ 1 200 kr samt delbetalning av resa nästa år. Snacka om att jag längtat till sol och värme senaste tiden... Grymt skönt att ha en resa bokad och klar så man har något att se fram emot.

Hursomhelst, har milt uttryckt varit lite mer aktivitet i portföljen och f
öljande transaktioner har genomförts:

Sålt 215 st Bosjö Fastigheter (BOSJO)

Gjorde mig av med en gammal trotjänare. Skrev mer utförligt om försäljningen i ett tidigare inlägg.

Köpt 65 st Dustin Group (DUST)

Fortsätter fylla på för att stärka upp utdelningarna i december. Blev ett par mindre köp med utdelningar samt en del av pengarna från försäljningen av Bosjö.


Köpt 75 st Diös Fastigheter (DIOS)

Nytt innehav. Har haft bolaget på min bevakningslista ett tag och nu var det dags för köp. Initierade en startposition med utdelningar som kommit in och fyllde sedan på med Bosjö-pengar när kursen dippade.

Köpt 50 st NCC B (NCC B)

Fyllde på i den stora dippen som kom på grund av nedskrivningarna.

Köpt 30 st Swedbank A (SWED A)

Ökade med utdelningar och Bosjö-pengar. Har nu nått det antal jag i ett tidigare inlägg skrev att jag hoppades nå innan årsskiftet. Köpen innebär också att jag i stort sett redan nått mitt utdelningsmål på 2 500 kr för mars/2019 (fattas några ynka kronor).

Köpt 180 st Sagax D (SAGA D)


Fick äntligen chansen att öka innehavet i Sagax D till en mer vettig nivå. Behövde dessutom stärka upp utdelningarna för januari/2019 efter försäljningen Bosjö. Med köpen av Sagax samt Mälaråsen och Westpac Banking Corp nedan blev det ändå en skaplig återhämtning.

Köpt 10 st Mälaråsen (MALAR)

Fyllde på med utdelningar som kommit in. Har satt 100 st aktier som tak i Mälaråsen, för att begränsa risken en smula, och är nu alltså halvvägs.

Köpt 320 st Baltic Horizon Fund (NHCBHFFS)
Köpt 31 st WestPac Banking Corp (WBK)


Månadssparandet skickades in i två nya innehav. Har skrivit mer utförligt om köpen i ett tidigare inlägg.


---


Följande utdelningar inkasserades under månadens gång:Börjar bli hyfsad rull på utdelningsflödet vissa månader nu!

I och med att Resurs Holding flyttade sin utdelning till oktober (från november) var jag på väg att lite oväntat slå nytt rekord, både vad gäller antalet utdelningar på en månad (13 st) samt den totala utdelningssumman för en enskild månad... ända tills The Geo Group i sin tur flyttade sin utdelning till november (från oktober), vill säga. Så det blev inga nya rekord.


Trots det innebär årets utdelningar ändå en ökning med drygt 54% jämfört med oktober månad förra året. Skapligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar