fredag 3 januari 2014

Inköp: Realty Income Corp (O)

Sålde av mitt innehav i Starbreeze idag. Blev ingen jättevinst, men eftersom jag inte klev av i rätt tid när aktien var upp en vända kring 80 öre i mitten av november innan den störtdök efter rapporten kändes det ändå bra att nu få iväg dem vid 60 öre. Har en känsla av att aktien kommer fortsätta klättra uppåt framöver men då det från början var tänkt som en 'swingtrade' ändå känner jag mig nöjd.

Valde nu att kliva in i Realty Income Corp (O). Sett till ett år bakåt i tiden är aktien nere och nosar på sin lägstanivå, så det kändes som ett bra läge för ett köp. Liksom Prospect Capital delar Realty Income ut månadsvis och har en bra utdelningshistorik med höjd utdelning varje år sedan 1996.

Det blev 86st till kursen $37,62. I och med det här köpet kunde jag pricka av ett av mina delmål, att nå en genomsnittlig utdelning på över 500kr per månad. Har dock en bit kvar till en faktisk utdelning på över 500kr per månad, då de aktier med kvartals- och halvårsutdelningar jag har gör att det blir lite ojämnt fördelat så att säga. Men det kommer ordna sig så småningom.

Första utdelningen från Realty Income kommer trilla in i mitten av februari.

2 kommentarer:

 1. Vi tycks agera ganska lika, mitt innehav i Starbreeze byttes också mot Realty Income. :)
  Dock 2 december så får vänta tills slutet av Jan för första utdelningen därifrån.

  Måste ju erkänna att man är lite sugen på att följa den förväntade resan uppåt med Star igen mot delårsrapporten men känner mig inte säker nog på hur marknaden kommer reagera denna gång...förra gången sjönk den ju som en sten trots grym rapport.

  // Gordon

  SvaraRadera
 2. Jäklar. Hur känns det nu då?

  SvaraRadera