fredag 1 mars 2019

Månadsrapport februari/2019

Fullt ös medvetslös, så skulle man kunna summera februari månad. Massa jobb och stress. Men men, det är bara att kämpa vidare.

Följande transaktioner har genomförts i februari:

Sålt: 150 st Skanska B (SKA B)

Blev aldrig av att skriva ihop ett inlägg, men jag sålde hela mitt innehav i samband med sänkningen av utdelningen. Borde ha tagit rygg på Petrusko och sålt i samma veva som jag sålde NCC. Men men, det är lätt att vara efterklok. Blev några hundringar i förlust.

Köpt: 55 st Telia Company (TELIA)


Totalt fem olika småköp under månaden som gått, främst i form av återinvesterade utdelningar. Tänker fortsätta öka så länge kursen ligger omkring mitt GAV för att bättra på utdelningarna i oktober. Att det även ökar utdelningarna i april skadar ju inte, så klart - men mer om april nedan.

Köpt: 230 Handelsbanken A (SHB A)

Med försäljningen av Skanska behövde jag hitta ett annat bolag som delar ut i april och valet föll på Handelsbanken.

Köpt:
55 Swedbank A (SWED A)

Det var egentligen tänkt att lägga månadssparandet på en post i Axfood - Swedbank har som bekant flyttat sin utdelning till april, vilket lämnade ett gapande hål i utdelningarna för mars månad. Tanken var att Axfood skulle råda bot på det. Sen kom anklagelserna mot Swedbank om penningtvätt och jag valde istället att öka i dippen. Kortsiktigt finns det definitivt en risk att den här historien kan bli ganska smärtsam, men i det långa loppet tror jag det löser sig.

Köpt: 10 st Nilörngruppen B (NIL B)

Blev lite pengar över från månadssparandet så jag ökade en smula i Nilörngruppen då den backat på senare tid. Tänker nöja mig med nuvarande innehav tills vidare.

Köpt: 4 st
 Boston Pizza Royalties Income Fund (BPF.UN)

Slaskköp med utdelningar som kommit in till min KF hos Nordea. Sakta men säkert bygger jag på positionen... saaakta...

Siktar på att skrapa ihop, säg, 80 aktier totalt. Då blir det runt femtiolappen i utdelning per månad.

---

Följande utdelningar inkasserades under månadens gång:Jämfört med samma månad 2018 ökade utdelningarna med drygt 30%. Något nytt rekord för februari blev det inte.

Det har för övrigt varit ännu fler förändringar vad gäller utdelningarna. Först upptäckte jag att Baltic Horizon flyttat sin utdelning från februari till mars. Sedan läste jag häromdagen att Saltängen, temporärt (nästa år skall det enligt uppgift bli utdelning varje kvartal som vanligt igen), sänker sin utdelning genom att ställa in utdelningen i april månad. Detta för att slippa ta lån i samband med investeringskostnader. Lite surt, men jag förstår hur de tänker och jag kommer behålla mina aktier. Den dryga femhundring mindre i utdelningar kommer dock kännas i totalen och genast kom jag lite längre bort från målet igen.

Vad gäller månadsmålen ska jag nog se dem som "riktlinjer" i fortsättningen med tanke på alla omkastningar som varit på senare tid :-P

1 kommentar:

  1. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

    SvaraRadera